مقاله شماره هشت: داروها در ورزش
استعمال داروها در بین ورزشکاران آماتور و حرفه ای طی سالهای اخیر بسیار رایج شده است.
این موضوع که آیا مصرف داروها موجب موفقیت و افزایش شانس پیروزی می شود هنوز مورد بحث بوده و لاینحل باقی مانده است اما اثرات فیزیولوژیکی که داروها بر روی انسان دارند قابل اثبات است.
استعمال داروها عموما کاری غیراخلاقی و در برخی موارد غیرقانونی به حساب می آید و استعمال آنها توسط سازمانهایی که مسابقات را رهبری می کنند غیر مجاز اعلام شده است.
هورمونهای استروئیدی آنابولیک
برخی ورزشکاران از هورمونهای مردانه مصنوعی جهت افزایش نیرو با توده عضلانی استفاده می کنند مهمترین هورمونهای سنتزی مردانه که توسط ورزشکاران مصرف می شوند شامل تستوسترون ، متاندروستنولون و ناندرولون می باشد.
اثرات مصرف در زنان: رشد مو بر روی صورت و سایر اعضای بدن، بزرگ شدن کلیتوریس ، کلفتی صدا ، جوش پوست و صورت ، تغییرات در تمایلات جنسی ، کچلی ، دوره های قاعدگی نامنظم و افسردگی
اثرات مصرف بر مردان: 1- کاهش سطح هورمون تحریک کننده فولیکون وهورمون لیوتن آیزلینگ ، که این امر باعث کاهش تولید هورمون مردانه و کوچک شدن بیضه ها و کاهش تعداد نطفه ها می شود.
2- کاهش مقدار لیپوپروتئین و چربی اشباع شده که ممکن است باعث افزایش احتمال ابتلا به تصلب شرائین ، شوک و امراض کلیوی گردد.
3- افزایش خطر وقوع تومور (تورم کبدی)
4- افزایش حالتهای تهاجم و تجاوز
5- جوش پوست و صورت
6- افسردگی
7- تغییر در تمایل جنسی (گاه کاهش ، گاه افزایش)
اتفاق نظر متخصصان پزشکی در آن است که مصرف هورمونهای استروئیدی برای هر دو جنس (مرد و زن) دارای خطر و عوارض جانبی بیشتری نسبت به فواید تایید نشده آن است. پزشکان در عدم مصرف آن متفق القول هستند استفاده از این دارها توسط شورای پزشکی کمیته بین المللی المپیک نیز تحریم شده است.
مقاله شماره نهم: تمرین و آلودگی هوا
انجام تمرین در هوای آلوده نه تنها بر اجرای مطلوب ورزش تاثیر منفی می گذارد بلکه ممکن است برای سلامتی شما نیز خطرناک باشد هوای آلوده به دو صورت جذب بدن می گردد.
هوای آلوده محیط اطراف استنتثاق دود سیگار که به درون ریه ها می رود.
استعمال تنباکو (انواع مختلف سیگار)
دود سیگار دارای منواکسید کربن تا میزان 4 درصد است ماده ای که به صورت چشمگیری قابلیت انتقال مطلوب اکسیژن را کاهش می دهد ، شاید 24 ساعت زمان لازم داشته باشد تا خون بتواند ظرفیت عادی انتقال اکسیژن خود را پس از کشیدن یک تح سیگار بدست آورد.
بعلاوه کشیدن سیگار باعث بوجود آمدن سدی در مقابل جریان هوا می شود و از رسیدن اکسیژن تنفسی به کسیه های هوایی ریه جلوگیری می کند این اثرات مفر تاثیر عمیقی در نحوه اجرا و فعالیتهای جسمانی ورزشکار دارد ، به نحوی که ورزشکار سیگاری نمی تواند به قله آمادگی جسمانی برسد.
آلودگی هوای محیط
آلودگی های هوای محیط اطراف اثرات مشابهی مانند دود سیگار و البته به تاثیر کمتر بر ورزشکاران دارد آلودگیهای محیطی شامل : هیدروکربنها ، اکسید انتها ، منواکسید کربن، دی اکسیدگوگرد و ... می باشد هر کدام و یا همه اینها باعث پیدایش و ایجاد حساسیتهای ریوی ، افزایش خلط ، کاهش کارایی پرزهای ریه و کاهش مصونیت و ایمنی در برابر عفونتهای مجاری ریوی می شود تمرین در مناطق آلوده از قبیل اتوبانهای طویل ، باعث ایجاد اثر منفی در سلامتی و نحوه اجرا می گردد. بنابراین برای تمرین سالمترین هوای ممکن را بیابید.